symvoules-gia-na-frontisete-sosta-ton-istotopo-sas-sto-joomla

Συμβουλές για να φροντίσετε σωστά τον ιστότοπό σας στο Joomla

Το να έχετε έναν ιστότοπο για την επιχείρησή σας ή τον οργανισμό σας ή οτιδήποτε άλλο είναι ευλογία. Αλλά μπορεί επίσης να είναι κατάρα εάν δεν τον συντηρείτε σωστά. Για το κοινό του διαδικτύου, που δεν επισκέπτεται την επιχείρησή σας φυσικά, ο ιστότοπός σας είναι το κατάστημα, το επιχειρηματικό σημείο, σκεφτείτε το!

Στην πραγματικότητα, η εικόνα της επιχείρησής σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ιστότοπό σας. Οποιαδήποτε ανωμαλία, ξεπερασμένες πληροφορίες των προϊόντων και έλλειψη σωστής συντήρησης μπορεί να σας κοστίσει πολύ.

Ανεξάρτητα από τον τύπο του ιστότοπου που διαθέτετε, αυτά τα μέτρα που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την απόδοση του ιστότοπου χωρίς να ξοδέψετε χρήματα.

Ενημερώστε το Joomla στην πιο πρόσφατη έκδοση

Η πρώτη και κύρια συμβουλή συντήρησης είναι να ενημερώσετε την έκδοση του Joomla.  Πρέπει να ενημερώσετε την έκδοση του Joomla στην πιο πρόσφατη. Στην πραγματικότητα, οι παλιές εκδόσεις ενδέχεται να αποτελούν απειλή για την ασφάλεια του ιστότοπού σας, γι' αυτό και η ενημέρωση της έκδοσης του Joomla είναι τόσο σημαντική.

Ακολουθούν ορισμένα βασικά πλεονεκτήματα της ενημέρωσης των ιστοσελίδων του λειτουργούν με Joomla στις πιο πρόσφατες εκδόσεις.
  • Προσφέρει νέες δυνατότητες και λειτουργίες
  • Διορθώνει σφάλματα
  • Ενίσχυση της ασφάλειας του ιστότοπου
  • Βελτιώνει τη συνολική απόδοση
  • Επιταχύνει την ιστοσελίδα
  • Εισάγει νέες τεχνολογίες
Ενημερώστε τις επεκτάσεις Joomla

Οι παλιές επεκτάσεις ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα με διαφορετικούς τρόπους. Θα πρέπει πάντα να εξετάζετε το ενδεχόμενο να ενημερώνετε τακτικά τις επεκτάσεις Joomla για την ομαλή λειτουργία του ιστότοπού σας.

Κάντε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπου και της βάσης δεδομένων σας

Θα πρέπει πάντα να διατηρείτε αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπου και της βάσης δεδομένων σας.
Σε κάθε περίπτωση, αν κάτι δεν πάει καλά ο ιστότοπός σας δεν θα λειτουργεί σωστά και ίσως χάσει το πολύτιμο περιεχόμενό του.

Η επαναφορά αυτού του περιεχομένου από το αντίγραφο ασφαλείας είναι η μόνη επιλογή για να επαναφέρετε τον ιστότοπο στην αρχική του μορφή. Ατυχήματα μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχει περίπτωση να το γνωρίζεται εκ των προτέρων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι συνετό να διατηρείτε ένα πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χρειαστεί να επαναφέρετε τον ιστότοπο σε προηγούμενη κατάσταση λειτουργίας.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεν αφορά μόνο ατυχήματα, μπρούν να σας  βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο εγκατάστασης, όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν νέες αλλαγές χωρίς να διακινδυνεύσετε τον ιστότοπο που βρίσκεται σε παραγωγική διαδικασιά.

Βελτιστοποιήστε τους πόρους πολυμέσων σας (εικόνες, βίντεο)

Οι πόροι πολυμέσων του ιστότοπού σας επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τον χρόνο φόρτωσης της σελίδας. Εάν δεν βελτιστοποιήσετε τους πόρους πολυμέσων σας (εικόνες, ήχος και βίντεο), ο ιστότοπός σας θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο για να φορτώσει. Στις σύγχρονες μέρες, η ταχύτητα του ιστότοπού σας σχετίζεται άμεσα με την κατάταξη στην αναζήτηση Google. Τα μεγέθη των μέσων και οι τύποι αρχείων σας επηρεάζουν τον χρόνο φόρτωσης της σελίδας.

Ακολουθήστε τη φήμη με ενημερωμένο περιεχόμενο

Οι επισκέπτες θα γυρίσουν την πλάτη τους στον ιστότοπό σας εάν βρουν απαρχαιωμένο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας. Υπάρχουν ορισμένοι τύποι περιεχομένου που απαιτούν συνεχή αναβάθμιση, ειδικά αν περιέχουν πληροφορίες. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να ενημερώσετε το περιεχόμενό σας για να ανταποκριθείτε στη φήμη σας.

Βελτιστοποιήστε τον ιστότοπό σας για να κάνετε φιλικό SEO

Δεν έχει νόημα να έχετε έναν ιστότοπο που δεν φέρνει οργανική επισκεψιμότητα από την Google (ή άλλες μηχανές αναζήτησης). Είναι αυτό που θέλει κάθε ιδιοκτήτης ιστότοπου.

Εάν θέλετε ο ιστότοπός σας να βρίσκεται από τα άτομα που αναζητούν τις υπηρεσίες, τα προϊόντα ή το περιεχόμενο που παρέχετε, τότε βελτιστοποιήστε τον ιστότοπό σας για καλύτερη κατάταξη στην αναζήτηση Google.

Μπορείτε να κάνετε τον ιστότοπό σας Joomla SEO φιλικό με διάφορους τρόπους. Μερικές από τις πιο κοινές πρακτικές SEO δίνονται παρακάτω:

Διεξάγετε έρευνα λέξεων-κλειδιών και χρησιμοποιήστε τις καλύτερες λέξεις-κλειδιά στοιχήματος για τον ιστότοπο.
Βεβαιωθείτε ότι οι ετικέτες τίτλου έχουν τις σχετικές λέξεις-κλειδιά
Επιταχύνετε τον ιστότοπό σας επειδή η Google αγαπά τους ιστότοπους γρήγορης φόρτωσης
Γράψτε μοναδικούς τίτλους, περιγραφές, περιεχόμενο
Διαχειριστείτε τα μεταδεδομένα σας
Χρησιμοποιήστε εσωτερικούς συνδέσμους

Υπάρχουν επίσης ορισμένες επεκτάσεις Joomla που θα μπορούσαν να φροντίσουν το SEO του ιστότοπού σας.

Προστατέψτε τον ιστότοπό σας στο Joomla βελτιώνοντας την ασφάλεια


Η ασφάλεια είναι πάντα ένα μεγάλο ζήτημα. Πρέπει να προστατεύσετε τον ιστότοπό σας από πιθανές απειλές. Οι χάκερ μπορεί να εισέλθουν στον ιστότοπό σας με διάφορους τρόπους και να πάρουν τον έλεγχο των πάντων από εσάς. Μπορείτε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να αποτρέψετε αυτές τις προσπάθειες. Υπάρχουν ορισμένες επεκτάσεις ασφαλείας που μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό.

Καταργήστε αχρησιμοποίητες και μη βελτιστοποιημένες επεκτάσεις Joomla

Οι επεκτάσεις Joomla απαιτούν πόρους συστήματος, βάσεις δεδομένων και χώρο στο δίσκο για να λειτουργήσουν. Η ύπαρξη πολλών επεκτάσεων θα αυξήσει το συνολικό μέγεθος του ιστότοπού σας και θα κάνει τον ιστότοπο πιο αργό τελικά. Για αυτόν τον συγκεκριμένο λόγο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε μόνο επεκτάσεις που χρησιμοποιούνται στον ιστότοπό σας στο Joomla.

Δεν θα πρέπει να δοκιμάζετε προσθήκες σε ιστότοπο εγκατάστασης. Σε περίπτωση που το κάνετε, θα πρέπει να αφαιρέσετε το πρόσθετο μόλις τελειώσετε με αυτό. Είναι σοφό να καθαρίσετε τις επεκτάσεις για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αχρησιμοποίητες ή μη βελτιστοποιημένες επεκτάσεις μέσα.

Internet Studio

Κατασκευή και φιλοξενία ιστοσελίδων. Παραγωγή περιεχομένου, Internet Marketing & SEO.
Αντωνίου Πελεκάνου 8
18010 Αίγινα.
Email: webmaster@internetstudio.gr
Τηλέφωνο: +30 22970 25627
ΑΡ. ΓΕΜΗ: 95086209000

Search