Τι είναι το αρχείο robots.txt;

Όταν δημιουργείτε τον ιστότοπό σας, πιθανότατα θέλετε να είναι στο Google ή σε άλλες μηχανές αναζήτησης. Οι μηχανές αναζήτησης έχουν τα δικά τους bots ή " crawlers " που περιτριγυρίζουν το διαδίκτυο για να ενημερώσουν για τις τοποθεσίες που υπάρχουν. Αυτά τα bots μπορούν να ελέγχονται στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπό σας μέσω ενός αρχείου κειμένου. Αυτό είναι το αρχείο robots.txt . Αυτό το αρχείο περιέχει κανόνες στους οποίους καλούνται να ακολουθήσουν τα bots που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας. Αυτό μπορεί γενικά να είναι καλό, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα κακό πράγμα για την βαθμολόγησή σας εάν η ρύθμιση είναι λανθασμένη.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για το τι θα μπορούσε να φαίνεται αυτό το αρχείο για εσάς.

Επιτρέψτε σε όλα τα bots πλήρη πρόσβαση:

User - agent : *
Disallow :


Απαγορεύστε την πρόσβαση σε όλα τα bots:

User-agent: *
Disallow: /

Αυτά είναι μόνο δύο πολύ γενικά πρότυπα για το αρχείο robots.txt. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποκλείσετε την πρόσβαση σε ένα μόνο φάκελο ή ακόμα και σε ένα μόνο αρχείο εάν το επιθυμείτε. Κάθε καταχώρηση στο αρχείο robots.txt θα έχει ένα πεδίο User-agent με κάτι δίπλα του. Ο αστερίσκος δείχνει ένα μπαλαντέρ, όπου θα ισχύει για όλους. Αν θέλετε να το ορίσετε για ένα συγκεκριμένο bot, θα το βάλετε σε αυτό το πεδίο. Οποιεσδήποτε γραμμές μετά από αυτό θα ισχύουν για αυτή την συνθήκη που αφορά το bot μέχρι να καθοριστεί μία καινούργια. Για παράδειγμα, στο παρακάτω αρχείο, για το Google θα μπλοκάρει το φάκελο / tmp στον ιστότοπο, αλλά για όλα τα άλλα bots θα επιτρέπονται όλοι οι φάκελοι (συμπεριλαμβανομένου του / tmp).

User-agent: Googlebot
Disallow: /tmp/

User-agent: *
Disallow:

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποτρέψει τα bots από την ευρετηρίαση ιδιωτικών αρχείων ή ακόμα και περιττών καταλόγων. Μπορείτε να δείτε και εδώ περισσότερα παραδείγματα και χρήσεις.

Χρόνοι ενεργοποίησης προϊόντων και υπηρεσιών.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την αγορά σας!

Μετά την επιβεβαίωση της πληρωμής θα λάβετε όλα τα αναγκαία στοιχεία για την χρήση του προϊόντος που έχετε επιλέξει. Ο χρόνος που θα χρειαστεί ανά περίπτωση:

  • Για τη ανανέωση υπηρεσίας ή προϊόντος η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη με την επιβεβαίωση της πληρωμής.
  • Για την αγορά ονόματος χώρου και τη σύνδεση με τον server που έχετε αγοράσει ο χρόνος είναι 20-30 λεπτά μετά την επιβεβαίωση της πληρωμής.
  • Για τη αγορά ενός από τα πακέτα φιλοξενίας Linux Pro ο χρόνος είναι 60 λεπτά.
  • Για την αγορά ενός VPS SSD Cloud ο χρόνος είναι 60 λεπτά.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι διαδικασίες μπορεί να απαιτήσουν περισσότερο χρόνο. Αν διαπιστώσετε καθυστέρηση παρακαλούμε πολύ επικοινωνήστε μαζί μας με email στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή εναλλακτικά ανοίξτε ένα αίτημα βοήθειας, αν διαθέτετε λογαριασμό.

Μεταφορά ιστοσελίδας σε νέο server.

Η αλλαγή server είναι μία συνηθισμένη διαδικασία κατά την οποία δεν υπάρχει down time. Η ιστοσελίδα σας θα συνεχίσει να εμφανίζεται κανονικά, ωστόσο δεν θα πρέπει
να αναρτήσετε στοιχεία μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί. Συνήθως ολοκληρώνεται μετά από 12-24 ώρες, μέχρι να ενημερωθούν οι dns σε όλο τον κόσμο (στην πράξη αυτή η ενημέρωση πια γίνεται πολύ πιο γρήγορα).

Η όλη διαδικασία δεν σας επιβαρύνει με κάποιο κόστος, εκτός κι αν πρόκειται για κάποιο σύνθετο site. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε τα ακόλουθα: Εμείς θα αναλάβουμε την προετοιμασία του server, την αλλαγή των dns, τη δημιουργία των mysql db, των email και ftp λογαριασμών.

Εσείς θα πρέπει να κάνετε έλεγχο της ιστοσελίδας σας στον νέο server. Στην περίπτωση που λόγω ασυμβατότητας, ειδικά σε χρήση cms, με την έκδοση php ή mysql η αναβάθμιση έχει κόστος για το οποίο θα σας ενημερώσουμε ανά περίπτωση.

Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα πρέπει να εισαχθούν νέα στοιχεία στους clients που χρησιμοποιείται για τα email σας (εάν τα λαμβάνεται μέσω κάποιου προγράμματος όπως το outlook), ενώ υπάρχουν περιπτώσεις ασυμβατότητας κατά τις οποίες δεν είναι δυνατή η μεταφορά των emails από την παλιά webmail base στην καινούργια. Για όλα αυτά θα ενημερωθείτε πριν την έναρξη της διαδικασίας της μεταφοράς.

Internet Studio

Κατασκευή και φιλοξενία ιστοσελίδων. Παραγωγή περιεχομένου, Internet Marketing & SEO.
Αντωνίου Πελεκάνου 8
18010 Αίγινα.
Email: webmaster@internetstudio.gr
Τηλέφωνο: +30 22970 25627
ΑΡ. ΓΕΜΗ: 95086209000

Search