Βασικές γνώσεις την ασφάλεια του ψηφιακού καταστήματός σας.

Βασικές γνώσεις την ασφάλεια του ψηφιακού καταστήματός σας.



Ενώ το ψηφιακό τοπίο προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες για τις μικρές επιχειρήσεις, δεν είναι χωρίς κινδύνους. Η αυξανόμενη συχνότητα και η πολυπλοκότητα των κυβερνοεπιθέσεων σημαίνει ότι οι μικρές επιχειρήσεις πρέπει να είναι προορατικές για την ενίσχυση των ψηφιακών τους στοιχείων έναντι κακόβουλων παραγόντων. 

Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μπορεί να κυμαίνονται από σχήματα phishing έως κλοπή ευαίσθητων δεδομένων πελατών έως επιθέσεις ransomware που μπορούν να τερματίσουν ολόκληρη τη λειτουργία σας. Η κατανόηση των τύπων απειλών που αντιμετωπίζετε είναι το πρώτο βήμα για την οικοδόμηση μιας σταθερής άμυνας. 

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους κακόβουλοι παράγοντες μπορούν να επιτεθούν στην επιχείρησή σας:

  • Εισβολές ransomware
  • Email και ιστότοποι ηλεκτρονικού ψαρέματος
  • Επιθέσεις Man-in-the-Middle (MitM).
  • Κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας (DDoS).
  • Κακόβουλο λογισμικό και λογισμικό υποκλοπής spyware

Η κατανόηση αυτών των απειλών υπογραμμίζει την ανάγκη για τα ακόλουθα μέτρα κυβερνοασφάλειας στην ψηφιακή σας βιτρίνα. Αλλά η γνώση των κινδύνων είναι μόνο η μισή μάχη. Ας εξετάσουμε γιατί χρειάζεστε αντίγραφα ασφαλείας και κρυπτογράφηση δεδομένων.

Η ψυχή κάθε επιχείρησης στο σημερινό τοπίο είναι τα δεδομένα. Από τις συμβάσεις πελατών έως τα οικονομικά φύλλα, η απώλεια ή η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση της λειτουργίας.  

Τα αντίγραφα ασφαλείας διασφαλίζουν ότι έχετε ένα δίχτυ ασφαλείας στο οποίο μπορείτε να επανέλθετε και η κρυπτογράφηση διασφαλίζει ότι ακόμα κι αν τα δεδομένα σας πέσουν σε λάθος χέρια, θα αχρηστευτούν.

Είτε είστε ιδιώτης, είτε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, τα δεδομένα σας είναι το πολυτιμότερο περιουσιακό σας στοιχείο . Εδώ, θα αναλύσουμε τρεις δημοφιλείς εφεδρικές προσεγγίσεις για να σας βοηθήσουμε να προσαρμόσετε μια στρατηγική που να ευθυγραμμίζεται με τις μοναδικές σας ανάγκες.

Τα αντίγραφα ασφαλείας εντός των εγκαταστάσεων, είναι ουσιαστικά τα «βασικά δομικά υλικά» της ασφάλειας δεδομένων. Αποθηκευμένα στο τοπικό σας δίκτυο, σε αποκλειστικούς διακομιστές ή σε μονάδες υψηλής χωρητικότητας, αυτή η μέθοδος προσφέρει το πλεονέκτημα της ταχύτητας.

Όταν αντιμετωπίζετε ένα περιστατικό απώλειας δεδομένων, ο χρόνος είναι ουσιαστικός.  Με τα αντίγραφα ασφαλείας εντός της εγκατάστασης, η γρήγορη και εύκολη ανάκτηση είναι μόλις μερικά κλικ μακριά. Επιπλέον, αυτή η ρύθμιση σάς παρέχει απόλυτο έλεγχο των δεδομένων σας, ένα προνόμιο για τις επιχειρήσεις που χειρίζονται εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες.

Αποθηκεύοντας τα δεδομένα σας εκτός τοποθεσίας της επιχείρησή σας, σε διακομιστές που βρίσκονται πιθανώς οπουδήποτε στον κόσμο, προσθέτετε ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας.  Ακόμα κι αν μια τοπική καταστροφή όπως πυρκαγιά ή κλοπή θέσει σε κίνδυνο τα φυσικά σας περιουσιακά στοιχεία, τα δεδομένα σας παραμένουν ανέγγιχτα.

Σημαντικές υπηρεσίες όπως το Google Drive, το Dropbox και το Microsoft OneDrive προσφέρουν επεκτάσιμες λύσεις με διαφορετικά επίπεδα αποθήκευσης και λειτουργίες ασφαλείας , καθιστώντας τις ευέλικτες για διαφορετικές επιχειρηματικές ανάγκες.

Μια καλή στρατηγική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, συνδυάζει την τοπική άνεση της εσωτερικής αποθήκευσης με την ισχυρή, εκτός τοποθεσίας, ασφάλεια των αντιγράφων ασφαλείας cloud.  

Αυτό το σύστημα πολλαπλών επιπέδων δημιουργεί πλεονασμό, διασφαλίζοντας ότι τα δεδομένα σας παραμένουν προσβάσιμα και ασφαλή, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να πάει στραβά.

Μια ξαφνική κατάρρευση διακομιστή δεν θα σας καταδικάσει εάν έχετε αντίγραφο ασφαλείας στο cloud και ο χρόνος διακοπής του Διαδικτύου δεν θα αποτελέσει εμπόδιο εάν έχετε τοπικά αντίγραφα ασφαλείας για να επιστρέψετε.

Internet Studio

Κατασκευή και φιλοξενία ιστοσελίδων. Παραγωγή περιεχομένου, Internet Marketing & SEO.
Αντωνίου Πελεκάνου 8
18010 Αίγινα.
Email: webmaster@internetstudio.gr
Τηλέφωνο: +30 22970 25627
ΑΡ. ΓΕΜΗ: 95086209000

Search