Πώς να συνδεθείτε με FTP με χρήση του FileZilla στα Windows

Το FileZilla είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα FTP το οποίο είναι διαθέσιμο για τα περισσότερα από τα δημοφιλή λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows και Mac OS. Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα-πελάτη FTP στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Κατεβάστε τον FileZilla στον υπολογιστή σας.

Το πακέτο εγκατάστασης του FileZilla μπορεί να ληφθεί από την επίσημη ιστοσελίδα της εφαρμογής. Μόλις το κατεβάσετε, κάντε click στο αρχείο και ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης έως ότου η εφαρμογή έχει εγκατασταθεί με επιτυχία. Τέλος, ξεκινήστε το FileZilla.

filezilla01

Κάνοντας click στο πάνω αριστερά button μπορείτε δημιουργήσετε μία νέα "τοποθεσία", ουσιαστικά το profile της σύνδεσης με τον server σας. Θα δει΄τε τα πεδία για τη σύνδεση FTP που θα πρέπει να συμπληρώσετε και είναι τα εξής:

  • FTP όνομα διακομιστή: Πληκτρολογήστε το όνομα τομέα σας εδώ ή το όνομα του server που φιλοξενεί, όπου βρίσκεται ο λογαριασμός σας.
  • FTP username: το όνομα χρήστη που σας έχουμε στείλει
  • Κωδικό πρόσβασης FTP: τον κωδικό πρόσβασης που σας έχουμε στείλει

filezilla02

Όταν τελειώσετε εισάγετε τις ρυθμίσεις σας, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, κάνοντας κλικ στο κουμπί σύνδεσης στη γραμμή εργαλείων σας FileZilla. Όταν συνδεθείτε με επιτυχία, θα δείτε μια σημείωση στην περιοχή κατάστασης στο πάνω μέρος της οθόνης σας δείχνει ότι έχετε συνδεθεί.

filezilla03

Τα αρχεία και οι φάκελοι στον υπολογιστή σας, θα εμφανιστούν στο "Local Site" (τοπική τοποθεσία) παράθυρο στην αριστερή πλευρά της οθόνης σας. Για τα αρχεία και τους φακέλους του λογαριασμού σας θα εμφανιστεί στην "απομακρυσμένη τοποθεσία" (παράθυρο στα δεξιά. Τώρα μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία και φακέλους μεταξύ του τοπικού υπολογιστή σας και του λογαριασμού φιλοξενίας σας μεταφέροντάς τα από το αριστερό τμήμα του παραθύρου προς τα δεξιά.

Internet Studio

Κατασκευή και φιλοξενία ιστοσελίδων. Παραγωγή περιεχομένου, Internet Marketing & SEO.
Αντωνίου Πελεκάνου 8
18010 Αίγινα.
Email: webmaster@internetstudio.gr
Τηλέφωνο: +30 22970 25627
ΑΡ. ΓΕΜΗ: 95086209000

Search