Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του Joomla με Akeeba Backup.

Το Akeeba Backup είναι ένα component Joomla που σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να διαχειρίζεστε πλήρη αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας στο Joomla. Παρόλο που το component έχει πολλές λειτουργίες, σε αυτό το σεμινάριο θα σας δείξουμε πώς να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα ενιαίο αντίγραφο ασφαλείας του ιστοτόπου σας και να το αποθηκεύσετε τοπικά στον σκληρό σας δίσκο.

Λήψη & Εγκατάσταση Akeeba Backup
Πρώτον, πρέπει να κατεβάσετε το component από την επίσημη ιστοσελίδα Akeeba Backup . Στη συνέχεια, συνδεθείτε στην περιοχή διαχείρισης του Joomla 3 και περιηγηθείτε στις Επεκτάσεις -> Διαχείριση -> Εγκατάσταση.


Τώρα, πρέπει να εγκαταστήσετε το Akeeba Backup. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι η ίδια με οποιαδήποτε άλλη επέκταση του Joomla που έχετε εγκαταστήσει ποτέ - κάντε κλικ στο κουμπί Ή περιηγηθείτε στο αρχείο, επιλέξτε το αρχείο .zip που έχετε κατεβάσει από τον επίσημο ιστότοπο της Akeeba και η επέκταση θα εγκατασταθεί αυτόματα.Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα που επιβεβαιώνει ότι η εγκατάσταση ήταν επιτυχής. Τώρα, πρέπει να πάτε στη σελίδα Akeeba στο back-end του Joomla. Για να το κάνετε αυτό πηγαίνετε στο Components -> Akeeba Backup.


Δημιουργήστε ένα Backup Joomla με το Akeeba.
Αφού αποκτήσετε πρόσβαση στο component Akeeba, θα δείτε την κύρια σελίδα Backup Akeeba. Εδώ πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί Backup Now.


Σε αυτή τη σελίδα θα σας δοθεί η δυνατότητα να γράψετε σύντομη περιγραφή και να προσθέσετε ένα σχόλιο για αυτό το αντίγραφο ασφαλείας. Είναι καλή πρακτική η χρήση του πεδίου σχολίων, ώστε αργότερα να γνωρίζετε γιατί δημιουργήσατε αυτό το αντίγραφο ασφαλείας. Τέλος, πατήστε το κουμπί Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα! για να ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.


Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί, θα ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πρόοδο της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ενώ περιμένετε την ολοκλήρωσή της.


Όταν το component Akeeba γίνει με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, η οθόνη θα ανανεωθεί και θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα που δείχνει ότι η διαδικασία ήταν επιτυχής. Στη σελίδα αυτή, κάντε κλικ στο κουμπί Διαχείριση εφεδρικών αντιγράφων για να συνεχίσετε.Κάντε λήψη του αντιγράφου ασφαλείας στον τοπικό υπολογιστή σας.
Εδώ θα δείτε μια λίστα όλων των αντιγράφων ασφαλείας του Joomla που έχετε δημιουργήσει χρησιμοποιώντας το component Akeeba. Βρείτε αυτό που μόλις δημιουργήσαμε και κάντε κλικ στο εικονίδιο λήψης στη δεξιά πλευρά της σελίδας. Η λήψη του αρχείου σας θα ξεκινήσει αμέσως.

Αν έχετε μια μεγάλη ιστοσελίδα του Joomla, το Akeeba Backup θα διαχωρίσει τα αντίγραφα ασφαλείας σας σε τμήματα αρχείων. Πρέπει να κάνετε λήψη όλων των τμημάτων για το αντίγραφο ασφαλείας και σε περίπτωση που θέλετε να το εξαγάγετε - ανοίξτε το πρώτο με την αγαπημένη σας εφαρμογή αρχειοθέτησης.


Αυτό είναι! Τώρα έχετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπου Joomla που έχετε αποθηκεύσει στον τοπικό σας σκληρό δίσκο!

Internet Studio

Κατασκευή και φιλοξενία ιστοσελίδων. Παραγωγή περιεχομένου, Internet Marketing & SEO.
Αντωνίου Πελεκάνου 8
18010 Αίγινα.
Email: webmaster@internetstudio.gr
Τηλέφωνο: +30 22970 25627
ΑΡ. ΓΕΜΗ: 95086209000

Search