Εγκατάσταση Joomla 3.x

Η εγκατάσταση του Joomla για πρώτη φορά, είναι πολύ εύκολη, καθώς διαθέτει ενσωματωμένο installer που καθιστά την εγκατάσταση εύκολη.

Απαιτήσεις
Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση του Joomla υπάρχουν μερικές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να εγκαταστήσετε το Joomla! 3.x με επιτυχία. Αυτά ισχύουν αν έχετε ένα dedicated server, έναν shared server ή απλά θέλετε να κάνετε μία δοκιμαστική εγκατάσταση στον υπολογιστή σας.

Software Recommended Minimum
PHP (Magic Quotes GPC off) 5.4 + 5.3.10 +
Supported Databases:
MySQL[1] (InnoDB support required) 5.1 + 5.1 +
MSSQL 10.50.1600.1 + 10.50.1600.1 +
PostgreSQL 8.3.18 + 8.3.18 +
Supported Web Servers:
Apache(with mod_mysql, mod_xml, and mod_zlib)[2][3] 2.x+ 2.x+
Hiawatha (with UrlToolkit support) latest 8.0
Nginx 1.1 1.0
Microsoft IIS 7 7

Παραπομπές
Το Joomla δεν είναι ακόμη συμβατό με την MySQL 6.x.
Για να χρησιμοποιήσετε Search Engine Friendly URLs, θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει την επέκταση Apache mod_rewrite.

Προετοιμασία για εγκατάσταση
Θα πρέπει να ολοκληρώσουν δύο εργασίες για να μπορέσετε να εγκαταστήσετε το Joomla! στον server σας. Κατ 'αρχάς, θα πρέπει να κατεβάσετε το πακέτο Joomla στη συνέχεια, θα πρέπει να έχετε έτοιμη μια βάση δεδομένων που θα χρησιμοποιήσετε κατά την εγκατάσταση. Να θυμάστε ότι χρειάζονται τρία στοιχεία για την mysql βάση δεδομένων. Τον προορισμό εγκατάστασης του αρχείου, ο οποίος είναι localhost (εκτός και εάν έχει οριστεί διαφορετικά), το όνομα της βάσης δεδομένων και το όνομα χρήστη.

joomla3x installation screen shoot 2Εγκατάσταση

Με τις παραπάνω προϋποθέσεις πληρούνται, είστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε το Joomla. Ξεκινήστε την εγκατάσταση ανοίγοντας το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης γράψτε το όνομα του ονόματος χώρου που έχετε. Το Joomla θα προσπαθήσει να προσδιορίσει σοο πεδίο Επιλογή Γλώσσας, αυτόματα από την γλώσσα του browser σας, τη γλώσσα που θα χρησιμοποιηθεί κατά την εγκατάσταση. Μπορείτε να το αλλάξετε αυτό, αν χρειαστεί.


Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία.
Τίτλος: το όνομα της ιστοσελίδας σας - αυτό μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή αργότερα.
Περιγραφή: εισάγετε μια περιγραφή της ιστοσελίδας. Αυτή είναι μια περιγραφή meta που χρησιμοποιείται από τις μηχανές αναζήτησης. Γενικά, ένα μέγιστο 20 να 25 λέξεις είναι η βέλτιστη επιλογή. Και πάλι, αυτό μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Εισάγετε μια έγκυρη διεύθυνση email, ώστε σε περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης σας, να μπορέσετε να τον ανακτήσετε. Αυτή είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου θα λάβετε ένα σύνδεσμο για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή.

joomla3x installation screen shoot 1Όνομα χρήστη διαχειριστή: Το Joomla χρησιμοποιεί το προεπιλεγμένο όνομα "admin", στο προφίλ θα το δείτε ως Super User. Μπορείτε να τα αφήσετε ως έχουν, να το αλλάξετε τώρα (η οποία είναι μια καλή μέτρο ασφαλείας) ή να το αλλάξετε αργότερα.

Admin Password: θυμηθείτε ότι o υπέρ - χρήστης έχει το μέγιστο έλεγχο του χώρου (frontend & backend), γι 'αυτό προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε ένα δύσκολο κωδικό πρόσβασης.

Όταν τα πάντα στην πρώτη σελίδα έχουν συμπληρωθεί, πατήστε το κουμπί "επόμενο" για να συνεχίσετε.

 

 

Internet Studio

Κατασκευή και φιλοξενία ιστοσελίδων. Παραγωγή περιεχομένου, Internet Marketing & SEO.
Αντωνίου Πελεκάνου 8
18010 Αίγινα.
Email: webmaster@internetstudio.gr
Τηλέφωνο: +30 22970 25627
ΑΡ. ΓΕΜΗ: 95086209000

Search