Μετεγκατάσταση από μια μεγάλη έκδοση Joomla σε άλλη.

Η μετάβαση σε μια νέα σημαντική έκδοση μπορεί να είναι δύσκολη, κυρίως επειδή συνήθως το πρότυπο και οι επεκτάσεις που χρησιμοποιούνται από εσάς μπορεί να μην είναι συμβατές με τη νέα έκδοση του Joomla. Αυτό σημαίνει ότι μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία μετάβασης, θα μεταφέρετε όλο το περιεχόμενό σας στη νέα έκδοση, αλλά ενδέχεται να χρειαστεί να αλλάξετε ή να ενημερώσετε όλα τα πρότυπα και τις επεκτάσεις προτού αρχίσει να λειτουργεί ο ιστότοπός σας.

Σε αυτό το σεμινάριο θα περιγράψουμε πώς να προχωρήσουμε από το Joomla 2.5 στο Joomla 3. Για να ξεκινήσετε με τη μετάβαση, πρώτα πρέπει να συνδεθείτε στη διοικητική περιοχή σας. Στη συνέχεια, μεταβείτε στη διεύθυνση http://yoursite.com/administrator/index.php?option=com_joomlaupdate. Αυτό θα σας μεταφέρει απευθείας στη σελίδα Ενημέρωσης Joomla. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ακόμα μακρόχρονη έκδοση του κλάδου Joomla 3.x, θα πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις βραχυπρόθεσμης απελευθέρωσης για τον διακομιστή ενημέρωσης. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές.


Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο με όλες τις διαθέσιμες ρυθμίσεις για το στοιχείο ενημέρωσης Joomla. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στην ετικέτα Server Update και να επιλέξετε Βραχυπρόθεσμη Υποστήριξη . Τέλος, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση & Κλείσιμο.


Μόλις μεταβείτε στον διακομιστή ενημέρωσης βραχυπρόθεσμης έκδοσης, το Joomla εντοπίζει αμέσως μια διαθέσιμη ενημερωμένη έκδοση. Πατήστε το κουμπί Εγκατάσταση της ενημέρωσης για να συνεχίσετε τη μετάβαση.


Το Joomla θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα (ανάλογα με το μέγεθος και το είδος της ιστοσελίδας) για τη μετεγκατάσταση του περιεχομένου σας. Μην κλείσετε το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Τέλος, θα δείτε μια επιβεβαίωση για την επιτυχή μετάβαση από την πρόσφατα αναβαθμισμένη περιοχή διαχείρισης του Joomla. Σας συνιστούμε το σύνολο της διαδικασίας να γίνει σε έναν local server και σε καμία περίπτωση σε μία ιστοσελίδα που είναι ενεργή.

Η όλη διαδικασία σε μεγάλα ή σύνθετα websites θα πρέπει να γίνεται από έμπειρους χρήστες ή ακόμη καλύτερα από έμπειρους developers.

Internet Studio

Κατασκευή και φιλοξενία ιστοσελίδων. Παραγωγή περιεχομένου, Internet Marketing & SEO.
Αντωνίου Πελεκάνου 8
18010 Αίγινα.
Email: webmaster@internetstudio.gr
Τηλέφωνο: +30 22970 25627
ΑΡ. ΓΕΜΗ: 95086209000

Search