Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας 2FA σε δύο βήματα στο Joomla.

Ο έλεγχος ταυτότητας σε δύο βήματα είναι ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας που προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στον ιστότοπό σας στο Joomla. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) χρησιμοποιείται ευρέως στις περισσότερες δημοφιλείς ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας σε 2 βήματα στον ιστότοπό σας στο Joomla.

Πρώτη σύνδεση στον τομέα διαχειριστή του Joomla. Μεταβείτε στους χρήστες> Διαχείριση χρηστών . Θα εμφανίσει ένα σύνδεσμο στο προφίλ σας με όνομα, όνομα χρήστη, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.λπ. Πρέπει να επεξεργαστείτε το προφίλ σας για να ενεργοποιήσετε την επαλήθευση δύο βημάτων. Έτσι, κάντε κλικ στο όνομά σας για να ανοίξετε τη σελίδα επεξεργασίας προφίλ.


Μεταβείτε στην καρτέλα "Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων".

Υπάρχουν δύο μέθοδοι για τη χρήση του ελέγχου ταυτότητας σε δύο βήματα. Το ένα τροφοδοτείται από το Google Authenticator και μια άλλη μέθοδο που παρέχεται από το YubiKey .

Ενεργοποίηση του Google Authenticator

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, επιλέξτε Google Authenticator από το αναπτυσσόμενο μενού. Θα φέρει την αρχική σελίδα ρύθμισης.

Βήμα 1: Αποκτήστε την εφαρμογή Authenticator
Αποκτήστε την επίσημη εφαρμογή Google Authenticator για να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία στον ιστότοπό σας στο Joomla. Υπάρχουν επίσης ορισμένες ανεπίσημες εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το Google Authenticator. Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Βήμα 2: Ρυθμίστε τη λειτουργία
Εκτελέστε την εφαρμογή Επαληθευτής Google στη συσκευή σας. Θα εμφανίσει δύο επιλογές για την προσθήκη του ιστότοπου στο GA. Μπορείτε είτε να σαρώσετε τον γραμμωτό κώδικα είτε να εισαγάγετε το παρεχόμενο κλειδί στη σελίδα εγκατάστασης του ιστότοπού σας.

Βήμα 3: Ενεργοποίηση GA
Αυτό το βήμα ελέγχει αν η συσκευή σας είναι συμβατή με την εφαρμογή Google Authenticator. Ανοίξτε την εφαρμογή αφού συνδέσετε τον ιστότοπο με την υπηρεσία χρησιμοποιώντας τον κωδικό QR ή το κλειδί. Θα εμφανίσει έναν κωδικό ασφαλείας για τον πρόσφατα προστεθειμένο ιστότοπό σας. Καταχωρίστε αυτόν τον κώδικα στο συγκεκριμένο πεδίο του ιστότοπού σας και πατήστε το κουμπί Αποθήκευση.

Σημειώστε ότι η εφαρμογή Google Authenticator δημιουργεί νέους κωδικούς σε κάθε 30 δευτερόλεπτα. Ένας κώδικας που παρέχεται απευθείας από την εφαρμογή είναι χρησιμοποιήσιμος εντός 30 δευτερολέπτων από τη δημιουργία του.


Ενεργοποίηση του αυθεντικοποιητή Yubikey

Το Yubikey είναι ένα φυσικό εργαλείο επαλήθευσης δύο στοιχείων. Αν έχετε ενεργοποιήσει αυτήν την επιλογή, θα πρέπει να τοποθετήσετε το διακριτικό κλειδιού στη θύρα USB του υπολογιστή σας. Στην περιοχή σύνδεσης, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης χρήστη και κάντε κλικ μέσα στο πεδίο κλειδιού ασφαλείας. Στη συνέχεια πατήστε το χρυσό δίσκο Yubikey - θα συνδεθείτε. Για να ενεργοποιήσετε το Yubikey, επιλέξτε το από το αναπτυσσόμενο μενού.

Τώρα εισαγάγετε το εργαλείο Yubikey μέσα στη θύρα USB του υπολογιστή σας. Κάντε κλικ στο εσωτερικό του πλαισίου κώδικα ασφαλείας και αγγίξτε το χρυσό δίσκο για ένα δευτερόλεπτο. Αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις προφίλ.

Ο έλεγχος ταυτότητας Yubikey θα ενεργοποιηθεί για τον ιστότοπό σας.

Internet Studio

Κατασκευή και φιλοξενία ιστοσελίδων. Παραγωγή περιεχομένου, Internet Marketing & SEO.
Αντωνίου Πελεκάνου 8
18010 Αίγινα.
Email: webmaster@internetstudio.gr
Τηλέφωνο: +30 22970 25627
ΑΡ. ΓΕΜΗ: 95086209000

Search